Teraz jest N sie 01, 2010 8:37 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Dział zablokowany Ten temat jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem połączenia z routerem D-link
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 12:13 am 
0%

Witam,
odkąd stałem się posiadaczem Nokii 5800, miałem problemy z internetem poprzez sieć Wifi łącząc się przez mój router D-link DI-524. Zresztą ten sam problem miał brat na swojej Nokii N81.
Problem wyglądał tak, że komórka odnajdywała sieć i pomyślnie się z nią łączyła, jednak większość prób przesłania jakichkolwiek danych kończyło się fiaskiem (Laptop nie miał jakichkolwiek problemów). Powodowało to niemożność oglądania filmów na youtube czy odbierania poczty (to się czasem udawało lecz nie było zasady, raz działało a raz nie). Co ciekawe w galeriach handlowych czy u sąsiada wifi działało znakomicie, tak więc stało się jasne, że problem leży gdzieś po stronie routera lub złej konfiguracji połączenia w telefonie. Zacząłem więc żmudne poszukiwania jakiejś pomocy w internecie jednak bezskutecznie. Miałem już założyć nowe tematy na kilku forach nokiowskich lecz pomyślałem, że zajrzę jeszcze na stronę d-link. Odnalazłem swój model routera i pobrałem nowy firmware - miałem wersję 3.12 a pobrałem 3.13. Ku mojemu zaskoczeniu po zainstalowaniu nowego FW wszystkie problemy zniknęły i mogłem w pełni korzystać z funkcji mojego telefonu.

PODSUMOWUJĄC: Jeśli twój telefon ma problem z Wifi, a problem ten występuje tylko na twoim routerze spróbuj ściągnąć do niego nowe Firmware! Mi pomogło
:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Dział zablokowany Ten temat jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ]