Producent: KONAMI (jak w oryginale - ech...)
Gatunek: Sportowa - kopanie gałki
Dostępność:
- u producenta: TAK
- w Polsce:TAK (GryJava.Gsm.Pl)
Licencja: Komercyjna (11 PLN)
Typ Aplikacji: JAR (J2ME - 240x320)
Więcej atmosfery, więcej realizmu i emocji niż kiedykolwiek wcześniej. Rywalizuj w oficjalnych zawodach UEFA Champions League oraz nowej UEFA Europa League przeciwko najlepszym drużynom w Europie. Poprowadź drużynę narodową do zwycięstwa w międzynarodowych zawodach i graj z najlepszymi na świecie albo umieść się w grze za pomocą edytora zespołu. PES 2010, Ty rządzisz chwilą!

Gra jest dostępna w dziale Download
http://forum.ncenter.pl/pes-2010-t11354.htmlRecenzja(
Thx WildCaT za wersję 176x208 
)
Na początku zaskoczyło mnie jakość tej gry. Sama gra jest 2 - 2,5D (ze względu na postacie).
Nieźle, nieźle. Będąc w Main Menu zobaczyłem, że Konami nawet w wersji dla Javy wstawiło licencję UEFY i piłkarzy (choć tak jak wcześniej nie ma licencji klubów, a to największa bolączka PES'a - zarówno tego jak i PCtowego i konsolowego). Uruchomiłem sobie Ligę Mistrzów, wziąłem Polskę (hurra!!!) i zacząłem podbój boisk, by na końcu dostać kochany pucharek. Pierwszy mecz miałem z Koreą. Ok, czas na meczyk.
Jak już wspomniałem, gra cieszy wzrok i słuch doskonałymi efektami wizualno-dźwiękowymi. Mogłem tak jak w normalnym piecowym PESie ustawić zawiodników, taktykę itp.
Półmetek, wygrywam 2:1 z koreańczykami. Tu też mogę dowiedzieć się o sytuacji w grze
i nastawić do drugiej połówki. Gramy do końca - Wygrałem 3:1 z Koreą. Oglądam podsumowanie i się cieszę z tego powodu. Podsumowując:
Plusy:
- Równie dobra co wersja pecetowa
- Liga Mistrzów
- Licencje zawodników...
Wady
-... lecz nie ma licencji na kluby (o ile jakieś tam są.
Ocena:
++++++++++++
+12345678---+ 8/10
++++++++++++