Postanowiłem napisać długo-krótki poradnik, który ma na celu uświadomienie niektórym, że wszystkie odpowiedzi są na forum, że wystarczy poszukać, a dla jełopów zamieścić wszystko w jednym temacie.
Jak sformatować telefon? To proste. Wpisujemy (jakbyśmy chcieli wpisać numer i do kogoś zadzwonić) *#7370#.
Jak sformatować kartę?To jeszcze prostsze. Wystarczy wejść w Menu/Narzędzia/Pamięć/Opcje/Formatuj kartę pamięci.
Co to są gry *.system i *.blz?Gry w "formacie" *.system to gry, które są już rozpakowane i możemy je "wrzucić" bezpośrednio na kartę pamięci. Gry w "formacie" *.blz to gry, które są spakowane do formatu *.blz (trudno się domyśleć..) i które trzeba zainstalować specjalnym programem zwanym - BLZInstaller!
Jak zainstalować gry w formacie *.system?To najtrudniejsza rzecz, jaka jest możliwa do zrobienia w całej naszej Nokii. Podłączamy się do karty kablem, czytnikiem, czymkolwiek i kopiujemy folder system nadmieniając stary. Pliki kopiują się. Tutaj jest wszystko opisane dokładniej:
viewtopic.php?f=4&t=2635Telefon nie wykrywa mi karty, co mam zrobić?Zainstaluj magiczny program o nazwie MCFixer. Ew. spróbuj sposobu:
viewtopic.php?f=4&t=3356Mam biały ekran podczas włączania telefonu, co jest?viewtopic.php?f=4&t=348Jak mogę mieć internet w telefonie za darmo, przez bluetooth?viewtopic.php?f=4&t=536Jak mogę naprawić swój telefon, mam jakiś błąd podczas startu?
viewtopic.php?f=17&t=32Poczekaj, poczekaj.. mam QD, co teraz?
viewtopic.php?f=17&t=2100Jak mogę znaleźć speedupa? viewtopic.php?f=17&t=5413Jak zainstalować czcionki?viewtopic.php?f=4&t=324Instalowanie/konfiguracja i inne duperele smart launchera, jak to zrobić?viewtopic.php?f=4&t=164Jak zapisać pliki z bluetooth na karcie?viewtopic.php?f=17&t=724Wersja: 0.2, będę dodawał potem itd., aha za zadawanie takich pytań bez przeczytania tego tematu, i w ogóle zadawanie pytań, które są tutaj wyjaśnione = warn, bo mam tego dosyć już.