Teraz jest N sie 01, 2010 8:17 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

DziaÅ‚ zablokowany Ten temat jest zamkniÄ™ty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronÄ™ 1, 2  NastÄ™pna strona

Wasza ocena
10 51%  51%  [ 50 ]
9 18%  18%  [ 18 ]
8 11%  11%  [ 11 ]
7 7%  7%  [ 7 ]
6 2%  2%  [ 2 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 5%  5%  [ 5 ]
3 1%  1%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 4%  4%  [ 4 ]
Liczba g?osów : 98
Autor Wiadomość
 TytuÅ‚: [Recenzja]Assassin's Creed 3D
PostNapisane: So cze 28, 2008 2:23 am 
Elite User

Podziękowań: 4
Obrazek

Nazwa gry: Assassin’s Creed (HD Game)
Rodzaj gry: TPP(widok z perspektywy 3 osoby),przygodowa
Wersja testowana: Pełna
Producent: Gameloft
Testowane na: Nokia E50

Ogólnie:

Jerozolima rok 1191, czasy Trzeciej Krucjaty bla bla bla…..Nasz bohater wraca do swojego zakonu uradowany, że w końcu odpocznie , a tu co ? Psikus bo czego można było się spodziewać :P Okazuje się, iż nasza wioska została zaatakowana i musimy wyruszyć w podróż…
Gra ta jest połączeniem God of War(ps2) i Prince of Persia. Została ona przeniesiona z PC początkowo na nasze telefony(<3) w postaci Javy 2.0, ale myśle że było to rozczarowanie, ponieważ gra była w 2D i słabo przypominała wersję komputerową. Po jakimś czasie Gameloft zabrał się ponownie za Assassina i wypuścił swe nowe dziecię Assassin’s Creed w wersji na symbiana w 3D.W grze zadbano o szczególiki które polepszają klimat. Idąc miastem możemy zaobserwować jak każdy normalny człowiek prowadzi swój tryb życia. Ludzie się przemieszczają, rozmawiają ze sobą, a gdy ich na nich wbiegniemy przewracają się…

Grafika:

Widok w grze jest z perspektywy trzeciej osoby. Postaci na pierwszy rzut oka wydają się niezbyt dopracowane, ale w rzeczywistości jak im się przyjrzymy jest inaczej. Bardzo ładnie prezentują się ruchy postaci(ciosy, skakanie, ruch).
Krajobraz jest też niczego sobie. Akcja dzieje się głównie w mieście więc najczęściej przyjdzie oglądać nam budynki, targowiska i roślinki typu trawy i drzewek rosnących przy domach.
Kolorystyka jest moim zdaniem odpowiednia ponieważ wszystko do siebie pasuje , a co najważniejsze oczy po kilku godzinach gry się nie męczą. Jeżeli komuś nie wystarczają same screeny to zapraszam do obejrzenia filmiku :
http://youtube.com/watch?v=Inhqtp6977E&feature=related

9+/10
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dźwięk:

W opcjach możemy ustawić trzy poziomy dźwięku , a za razem jakości. Po co ? A po by każdy mógł dostosować jakość do posiadanego telefonu(np. mi na e50 bez dźwięku chodzi dużo płynniej)
Muzyka w tle jest bardzo przyjemna i w zupełności się nie nudzi ani nie denerwuje. Odgłosy podczas walki są miłe dla ucha(w szczególności kiedy ktoś zdycha :P).

9/10

Bronie i to co czyni z naszego bohatera skrytobójcę :

Moim zdaniem tu pojawiają się największe plusy jak i minusy. Bronie są chyba największym minusem ponieważ są ich tylko 4 rodzaje:
-miecz(można ulepszać dzięki niebieskim kulkom (orb) )
-mały sztylet wysuwający się spod palca serdecznego(to dzięki niemu można skoczyć komus na twarz i go dźgnąć :P)
-sztylety do rzucania
-bomby podobne do granatów(dwa rodzaje)
Zaś to co czyni grę dużo ciekawszą to zdolność skradania się(można zajść kogoś i go zabić
lub torturować), torturowania, kradzież, skakanie po budynkach i nie tylko.

Umiejętności:

W grze jest możliwość zbierania niebieskich kulek napotkanych po drodze, dzięki którym nasz bohater może ulepszyć swój miecz bądź zwiększyć ogólny poziom życia. Umiejętności czyt. skoki na większą odległość bądź przeskakiwanie ze ściany na ścianę są nabywane z czasem(czyli po przejściu jakiegoś etapu gry). To samo tyczy się umiejętności apropo broni. Gra oferuje nam dwa ataki mieczem(ciężki i lekki) którymi możemy stworzyć efektywne , a za razem efektowne kombinacje np. atak z wyskoku, podcięcie i późniejsze wykończenie i wiele innych, ale to pozostawiam wam byście sami mogli zaznać satysfakcji z odkrywania i wykorzystywania zdolności assassyna ;)

Podsumowanie:

Reasumując gra prezentuje się wyśmienicie z każdej strony(no oprócz tych broni), świetna oprawa dźwiękowa i graficzna, wysoka grywalność to elementy czyniące z tego produktu niemal że ideał zapewniający wiele godzin rozrywki.

10-/10

Polecam,
gelust ;)

Gra działa tylko na v2 i v3!!
Gre można pobrać z tego tematu http-assassin-s-creed-3d-t6805.html

Podziękowania dla hihacz za dostarczenie gry ;)

Zobacz profil WyÅ›lij e-mail  

TytuÅ‚: Re: [Recenzja]Assassin's Creed 3D
PostNapisane: So cze 28, 2008 8:22 am 
Majster

Podziękowań: 67
Brawo, Brawo - czekalem na twoja recke :D Dobrze napisana, czysto, tylko szkoda ze bez tego psikusu co gadalismy na gg X)

A co do gry, przedstawia sie bardzo ciekawie - grafika moze srednia jak na mozliwosci v3, ale chociaz odpala na wszystkich fonach. Przypomina mi the roots : gates of chaos. Pogralbym, gdybym tylko mial v3.
Oceniam na 10/10

Obrazek
Obrazek
"Zabronie, zwarnuje, zniszcze, spale. Od tego tutaj jestem ."

PostNapisane: Pn lip 07, 2008 10:24 am 
Friend

Podziękowań: 5
Jest też wersja na v2 więc może jeszcze pograsz:P

Obrazek
Obrazek

PostNapisane: Pn lip 07, 2008 2:53 pm 
Majster

Podziękowań: 612
Jest i jest tak samo swietna ;) 9+ odemnie... ;]

FAN-CLUB Nokii N-Gage na n-k

Nie wiesz jakie jest hasło do rara? Przeczytaj REGULAMIN!

PostNapisane: N sie 10, 2008 2:30 am 

Podziękowań: 1
gra jest naprawde konkretna.. pszeszedłem ją na n81 8gb, a od paru dni lece jeszcze raz na n95 8gb... <nie ma roznicy generalnie poza \rozmiarem ekranu i poza tym ze lubie moja n81 a n 95 mam tylo po to zeby sprzedac > co do broni to moze nie ma ich zatrzesienia, ale w sumie nie odczuwa se niedosytu , a do tego jako broni można też używać linki z hakiem, w poruwnaniu z wersją 2d gameloft zrobil wielki krok do przodu, bo tata byla tylko naczej narysowanym prince of persja , a porownywac do wersji z xboxa czy pc raczej nie ma sensu bo hej. przeciez to ga na telefon! i jako gra na telefon jest godna polecenia ze wzgledu na odwzorowanie klimatu, na co tez wplywa muzyka, wielka gryalnosc i radocha z przejscia kazdej kolejnej fazy szczegolnie na trudnych poziomach;)

PostNapisane: Åšr sie 20, 2008 11:46 pm 
Friend

Podziękowań: 6
najśmieszniejsze jest to że na PC mamy ledwo 4 bronie... a w grze na fona jest ich więcej :D

PostNapisane: Pt wrz 26, 2008 6:01 pm 
60%

Podziękowań: 1
co ja bym dalz eby to odpalilo na mojej gadzinie cls :(

Obrazek

PostNapisane: Pt wrz 26, 2008 7:03 pm 
100%

Podziękowań: 15
Gierka jest pocisk :D Nacieram cały czas :D

PostNapisane: N paź 19, 2008 10:12 pm 
Majster

Podziękowań: 36
Odpaliłem gierkę na N70 i szczerze - spodziewałem się czegoś więcej, pograłem narazie kilkadziesiąt minut, może dlatego, ale pierwsze wrażenie - ah, mogłoby być lepiej.

PostNapisane: N paź 19, 2008 11:16 pm 
Kierownik

Podziękowań: 18
Przeszedłem ją na P1i (czyli na UIQ3 też jest :D ) . Hmm. Gra dobra. Ale ma się nijak do tej z pieca... Szkoda że mi na lapie ta gra nie działa :( . No nic. Recka 9/10, gra 8/10 . W The Roots grałem znaaacznie dłużej i się nie nudził - tak jak Assasin.

PostNapisane: Pn paź 20, 2008 8:32 pm 
Majster

Podziękowań: 612
A czego zescie sie spodziewali? To i tak najlepsza gra w jaka da sie pograc na s60v2 ktora powstala w ostatnich miesiacach... :) Czy ja wiem czy sie tak nudzi? Przeszlem raz i drugi raz tego nie zrobie bo by sie nudzilo ale gra zasluguje badz co badz na uznanie ;)

FAN-CLUB Nokii N-Gage na n-k

Nie wiesz jakie jest hasło do rara? Przeczytaj REGULAMIN!

PostNapisane: N sty 25, 2009 11:28 am 
0%

Na v3 gierka bardzo fajnie sie prezentuje. Nie mam jak porównać z wersją na PC ponieważ mi nie odpali XD Naprawdę kiedy mi się nudzi to z przyjemnością odpalam tą gierkę ;]

PostNapisane: So sty 31, 2009 4:44 pm 
60%

Podziękowań: 3
ta gierka jest wystrzalowa w kosmos kurcze zeby robili wiecej takich gier to by bylo dobrze 100% polecam kazdemu :D

Lapciak:Asus f53t||AMD Turion 64 X2||1024 MB DDR2||NVIDIA 7600 256 MB||15.4 WXGA||

PostNapisane: Åšr lut 04, 2009 5:47 pm 
100%

Podziękowań: 5
Gra jest fajna ale znudziła mi się już jak miałem noki 6630(doszedłem chyba do 9lv i któreś misji)

PostNapisane: Cz lut 05, 2009 3:05 pm 
20%

Gra niezła ale i tak czekam na coś w stylu diablo na n-gage ;]

WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
DziaÅ‚ zablokowany Ten temat jest zamkniÄ™ty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronÄ™ 1, 2  NastÄ™pna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości